fbpx

Amb l’objectiu de treballar el micro assetjament escolar des del punt de vista de l’assetjador, i ser conscients de l’abast i magnitud de les nostres paraules o actes, l’alumnat de 1r d’ESO va realitzar a tutoria una activitat proposada pel SOP (Servei d’Orientació Psicopedagògica) per treballar la importància del respecte i l’efecte de les paraules entre companys.

Per poder dur-la a terme correctament, van utilitzar al Joc JENGA; un joc per grups de 5-6 persones.

La importància de les paraules

El desenvolupament de l’activitat es va basar principalment en construir i enderrocar una torre amb paraules. Per fer-ho, podien retirar una peça cada vegada que deien una cosa dolenta o lletja sobre algú; així com coses que havien dit, que els havien dit, que havien sentit dir, que els agradaria dir… Finalment, si havien retirat 4 o 5 peces (depenent del malestar de cadascú), la torre queia.

L’alumnat va estar jugant una estona fins que, quan la torre va caure dues o tres vegades, es va parar el joc. En aquest moment, es va explicar a l’alumnat que la torre simbolitzava una persona i com es podia sentir davant les paraules: si treien una peça o dues no passa res; però si la persona rep moltes frases o paraules desagradables, finalment la persona es destrueix i la torre cau.

Una vegada van parlar sobre el tema, van retornar el joc per aquesta vegada a l’inrevés; on havien de construir una torre dient paraules o frases boniques que havien dit, els havien dit, els agradaria que els diguessin…

Aquesta vegada es van adonar que aquesta part era molt més difícil. Per construir la torre feia falta posar més de 30 peces, mentre que per enderrocar-la només calia treure cinc o sis peces.

Finalment, l’alumnat junt amb el professorat, va arribar a la conclusió que moltes vegades les paraules boniques són molt senzilles, i que n’hi ha prou amb un simple “hola” per fer feliç algú.


× T'ajudem?