fbpx

Batxillerat

Acompanyem al nostre alumnat durant el seu procés d’aprenentatge tècnic i maduratiu, per tal d’aconseguir l’autonomia personal.

Batxillerat

Acompanyem al nostre alumnat durant el seu procés d’aprenentatge tècnic i maduratiu, per tal d’aconseguir l’autonomia personal.

Tutoria

Situem l’alumnat en disposició d’èxit i l’acompanyem, exercint un seguiment real i eficaç.

Itineraris

L’alumnat tria algunes assignatures per orientar-se cap a la universitat o els cicles de grau superior

Orientació

El nostre equip de psicòlegs treballa amb l’equip docent per intervenir en qualsevol situació i potenciar el talent.

Diversitat

La gestió de les diferències i la cooperació són vitals per aconseguir el desenvolupament maduratiu.

Projecte Educatiu

El Món està canviant vertiginosament. Els canvis tecnològics són el motor d’aquestes extraordinàries transformacions, però no es limiten a una parcel·la de la societat, sinó que condiciona tots els àmbits de la nostra vida.

COM HA DE RESPONDRE UN PROJECTE EDUCATIU A AQUESTS REPTES TAN FASCINANTS? HA DE CANVIAR LES SEVES MANERES DE PENSAR, DE FER, DE SENTIR I DE SER.

Els nostres alumnes seran educats i formats per integrar-se en una societat de la qual no coneixem exactament tot el que els demandarà. El que ens porta a formar-los en un coneixement flexible, plàstic i de fàcil acomodament a qualsevol repte que se’ls presenti.

Prioritzem un model de coneixement on “el saber” està condicionat al desenvolupament del “desig de saber”, de la capacitat d’accedir als coneixements. Fomentem el treball de recerca i les capacitats comunicatives. Generalitzem els hàbits de treballs cooperatius i la il·lusió per accedir a aprenentatges eficaços. Avaluem els èxits aconseguits i incitem a superar les dificultats.

Monlau no som punt i final, sinó el tret de sortida per a fer dels aprenentatges i del coneixement un estímul que ens acompanyi durant la resta de les nostres vides.

Pla d’estudis

El Batxillerat és l’última etapa de l’educació secundària, té caràcter voluntari i la seva durada és de dos cursos, normalment entre els 16 i els 18 anys.

Es desenvolupa en diverses modalitats, de manera flexible i pot cursar diferents itineraris dins de cada modalitat de Batxillerat per poder oferir una formació més especialitzada tenint en compte els interessos professionals dels i les joves en un futur pròxim.

Al Batxillerat posem tots els recursos per proporcionar a tot l’alumnat una educació que els permeti assegurar un desenvolupament personal sòlid i adquirir les habilitats i les competències tecnològiques, culturals, socials i emocionals necessàries.

El Batxillerat té la finalitat de:

 • Donar una formació general, afavorint una major maduresa intel·lectual i personal, així com una major capacitat per a adquirir una àmplia gamma de sabers i habilitats.
 • Preparar i assegurar les bases per a estudis posteriors, tant universitaris com de formació professional.
 • Orientar, permetre i dibuixar les teves preferències i interessos.

Per accedir al Batxillerat cal que estiguis en possessió del títol de graduat en educació secundària. En finalitzar satisfactòriament els estudis, rebràs el títol de batxiller, en qualsevol de les seves modalitats. Podràs continuar estudiant després del Batxillerat en Formació Professional de Grau Superior o bé a la Universitat a través de la superació de les PAU.

A Monlau oferim en el Batxillerat un aprenentatge funcional i adaptat a la diversitat global dels alumnes. Fomentem el treball col·lectiu i cooperatiu i l’esforç individual en l’aprenentatge per tal d’enfortir la voluntat de treball i l’autonomia intel·lectual.

MODALITATS:

*subjecte a canvis del currículum per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Tutoria

La nostra acció tutorial és l’eina que millor ens defineix. És la clau que ens permet acompanyar a l’alumnat en el seu procés de creixement tècnic i maduratiu

Entenem que la tutoria és una funció educativa que consisteix en orientar integralment als nostres alumnes, és a dir, en un procés d’ajuda constant i sistemàtica. Una ajuda en totes les dimensions de la persona , coordinada pel tutor, per tal de què sigui exercitada per tots els agents educatius: professors, família, amistats, psicòlegs…

 

QUÈ ENS FA DIFERENTS?

ANGLÈS: Optativa per preparar els exàmens de Cambridge amb dos professors d’anglès a tots els grups.

EINES TIC: Competències digitals dels alumnes amb el treball amb ordinador portàtil i a aules preparades tecnològicament.

ORIENTACIÓ: Orientació per saber què fer a l’acabar el Batxillerat, amb totes les opcions possibles.

TREBALL DE RECERCA: Suposa el 10% de la nota del Batxillerat i es comença a preparar al primer curs amb l’ajuda del tutor. S’avalua tenint en compte la feina feta durant el Batxillerat, així com el document escrit i la presentació oral.

Continuïtat acadèmica

Després del batxillerat podràs continuar estudiant un cicle formatiu de grau superior o accedir a la universitat. Descobreix els itineraris i la continuïtat acadèmica que podràs fer a Monlau:

Cicles Formatius de Grau Superior

Consulta la oferta formativa de cicles de grau superior de Monlau Estudis Professionals

Universitat

Equip docent

Iban Ventura

Iban Ventura

Director General

Joan Segarra

Joan Segarra

Director del Centre

Sònia Mendiola

Sònia Mendiola

Cap d'Estudis d'ESO i Batxillerat

Núria Pascual

Núria Pascual

Coordinadora d'Organització

María Mendiola

María Mendiola

Coordinadora d'Orientació

Manel García

Manel García

Coordinador de Projectes

Esteu interessats en estudiar Batxillerat a Monlau?

Empleneu el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible per resoldre tots els vostres dubtes i enviar-vos tota la informació que necessiteu.

   Segueix-nos a Instagram!

  Al nostre perfil de Instagram trobaràs un recull de les activitats que realitzen els nostres alumnes, els esdeveniments en què participem i d’altra informació d’interès.

  @monlau_esobat

  ESO i Batxillerat

  × T'ajudem?