fbpx

Nosaltres

Monlau, un projecte educatiu per als reptes del futur!

El Món està canviant vertiginosament. Els canvis tecnològics són el motor d’extraordinàries transformacions que no es limiten a una parcel·la de la societat, sinó que condicionen tots els àmbits de la nostra vida.

Com ha de respondre un projecte educatiu com el de Monlau a aquests reptes tan fascinants? Ha de canviar les seves maneres de pensar, de fer, de sentir i de ser.

L’alumnat de Monlau serà educat i format per integrar-se en una societat de la qual no coneixem exactament tot el que els demandarà. El que ens porta a formar-los en un coneixement flexible, plàstic i de fàcil acomodament a qualsevol repte que se’ls presenti en la seva vida fora de Monlau.

Prioritzem un model de coneixement on “el saber” està condicionat al desenvolupament del “desig de saber”, de la capacitat d’accedir als coneixements.

L’escola del futur s’ha de pensar mentre es treballa en la quotidianitat docent i mentre se segueix l’evolució social, científica i tecnològica del nostre temps. Què volem transmetre amb aquesta afirmació? Que una escola, com Monlau, és una organització viva, amb una estreta relació amb els moments històrics que travessa i amb l’exigència de preparar als nostres alumnes per a un futur del qual desconeixem les seves exigències.

Monlau ens definim com un centre amb aspiració inclusiva, que utilitza metodologies actives, posant atenció a la diversitat i predisposada a la revisió permanent i la millora continua. També considerem que és un privilegi dedicar-nos a una activitat que és essencial per definir a una societat que aspira al benestar comú i considera l’educació com el major patrimoni de la humanitat.

L’equip docent de Monlau ESO – Batxillerat fomentem el treball de recerca i les capacitats comunicatives. Generalitzem els hàbits de treball cooperatiu i la il·lusió per accedir a aprenentatges eficaços. Avaluem els èxits aconseguits a Monlau i fora del centre i incitem a superar les dificultats.

Monlau no som punt i final, sinó el tret de sortida per a fer dels aprenentatges i del coneixement un estímul que ens acompanyi durant la resta de les nostres vides.

Som una institució familiar dedicada a l’ensenyament des de 1982.

Volem que l’alumnat que estudia a Monlau visqui els tres valors que ens defineixen com a escola, i sigui capaç d’impregnar-s’hi i prendre consciència de la seva importància. D’aquesta manera, contribuïm a formar persones íntegres en l’àmbit humà i professional.

Compromís

Assumim la responsabilitat de l’itinerari formatiu que facis a Monlau.

Rigor

La nostra metodologia es compon de processos d’anàlisi, innovació i desenvolupament,

Proximitat

Treballem amb l’alumne i famílies per atendre les seves necessitats acadèmiques i personals.

× T'ajudem?