fbpx

Quan diem que estem orientats volem transmetre que sabem on anem. Per poder tenir orientació hem de conèixer on som, on volem anar i quins camins o alternatives tenim per construir el nostre trajecte.

Ara bé, no és solament una acumulació de dades, ha de tenir sentiment. L’orientador ha de conèixer i sentir allò que l’alumne/a sent, pot i vol.

La nostra escola rep els alumnes a primer d’ESO, primer de Batxillerat i primers de Cicles Formatius. El nostre primer objectiu és i ha de ser plantar la llavor de l’ambició per la formació en ells mateixos, amb les peculiaritats de cada edat. Sense motivació ni passió no ens movem.

Podríem disposar de la figura de l’orientador però ambicionem aconseguir que tots els membres de l’equip docent coneguin totes les possibilitats, dins i fora del nostre centre, i per això aprofitem la llarga experiència que tenim en empatitzar amb els alumnes des de la funció tutorial i el paraigües de les 11 c’s.

Conèixer les inquietuds de l’alumne/a permet elaborar amb ell un itinerari que el porti des de l’inici de la seva formació amb nosaltres fins a desenvolupar al màxim les seves possibilitats i confeccionar un currículum que asseguri la seva inserció laboral amb èxit.

La funció de la institució escolar ha de ser formar intel·lectualment, personalment i laboralment a tots els alumnes i promocionar-los fins el següent estadi (lloc de treball, universitat, cicle formatiu,….).

Per això disposem d’un Pla d’Orientació que coneix tot l’equip docent i no docent i així tots podem incidir sempre en la importància de tenir objectius i de construir el nostre propi camí.

Joan Segarra

Director de Monlau La Sagrera


× T'ajudem?