fbpx

 

Durant els darrers anys, s’han anat normalitzant les sortides de cohesió o bé sortides dinàmiques en escoles i instituts. Aquestes sortides tenen com a objectiu aconseguir que els alumnes, per grups classe, puguin tenir un temps per conèixer-se, potenciar la confiança i la unió dins del grup, és a dir a desenvolupar les seves habilitats socials per millorar-ne el rendiment, ja que l’àmbit social és un factor molt important que pot arribar a afectar molt als nois i noies a l’escola i que, per tant, no podem deixar enrere. 

 

És necessari dur a terme la cohesió? 

La cohesió a les aules és un aspecte que cal tenir en compte a l’hora de treballar amb grup, ja que és l’única manera en què podem aconseguir un bon ambient de treball i de forma eficient. Aquest fet cal fomentar-lo perquè del contrari podríem afectar de forma negativa l’entorn a les aules i en si mateix la productivitat i rendiment dels alumnes. 

Per tant, sí. És molt rellevant que duem a terme aquesta habilitat i generem confiança entre companys perquè els alumnes estiguin més còmodes a les aules. 

 

Com es treballa? 

Podem treballar la cohesió de mil maneres diferents, des d’activitats més dinàmiques fins a canviar espais o maneres de treballar. 

Una de les coses que ajuda més entre els alumnes d’un mateix grup clase és quan fem qualsevol activitat i els hi donem el poder del lideratge compartit en el qual tots poden prendre decisions arribant a un acord conjunt. 

De la mateixa manera podem permetre que els alumnes tinguin el seu propi espai durant el període lectiu sortint fora de les aules i deixant que interactuïn entre ells amb activitats dinàmiques incorporades. 

 

Són les sortides de cohesió la millor manera d’introduir els alumnes al nou curs? 

Aleshores, podríem dir que efectivament és una forma molt saludable de desenvolupar la confiança entre els alumnes i millorar les seves capacitats per socialitzar. 

Els alumnes a vegades necessiten una empenta que els ajudi a veure que no estan sols i que tots poden aportar el seu granet de sorra per construir una bona classe. 

 


× T'ajudem?