fbpx

L’Educació Secundària Obligatòria o també anomenada ESO, és una etapa de la vida estudiantil de gran pes, i que conforma un abans i un després en l’alumne i en les seves decisions de cara el futur. Possiblement, molts haureu acabat l’ESO aquest any i ara us estareu plantejant moltes preguntes com: Què estudiaré l’any vinent? Vull estudiar Batxillerat? Soc més del científic o del social?…

Quines opcions hi ha per estudiar després de l’ESO?

L’ESO proporciona uns estudis obligatoris que, un cop superats, ofereixen accés tant al Batxillerat com als cicles de Formació Professional:

1.Batxillerat

Durant molts anys, aquesta ha estat l’elecció més demandada pels joves; ja sigui per la possibilitat d’opcions que ofereix en un futur i l’accés a la universitat, o per la pressió social i la imatge que aporten aquests estudis.

A l’hora d’escollir cursar aquests estudis no obligatoris, s’han de tenir en compte diferents aspectes, com la carrera o formació que voldràs cursar en graduar-te (ciències, lletres, artístics…) i conseqüentment, quin tipus de Batxillerat és el més adequat per a tu.

Habitualment, els més coneguts solen ser el Batxillerat social, humanístic, o el científic. No obstant,  hi ha una gran varietat més enllà com l’artístic, tecnològic o el nou batxillerat mixt.

Finalment, has de tenir en compte que, si després vols accedir a un grau universitari, hauràs de realitzar les proves PAU o Selectivitat per poder accedir a la nota de tall que es demana.

2.Formació professional

L’altra opció més habitual després d’estudiar l’ESO, i que en aquests últims anys ha agafat molt de pes, és estudiar un grau de formació professional. Els cicles formatius de grau mitjà són estudis que ofereixen a l’alumne un enfocament molt pràctic durant la formació, i on se’ls ensenya una professió escollida per l’alumne(com ser informàtic, mecànic, administrador…).

En aquest cas, els cicles de grau mitjà ofereixen a l’alumne una àmplia varietat d’eleccions, i els permet estudiar i especialitzar-se en allò que els agrada. A més a més, una vegada finalitzat el grau, poden continuar estudiant un grau superior i fins i tot, estudiar una carrera universitària.

 

Des de Monlau t’animem a que reflexionis sobre quin camí professional vols seguir, i decantar-te per aquells estudis que més t’agraden i t’ajudaran a aconseguir-ho. Així mateix, no dubteu en visitar i conèixer totes les opcions formatives que oferim a la nostra escola!

 

 

 


× T'ajudem?