fbpx

El passat dijous 18 de març van tenir lloc les Proves Cangur que són un conjunt de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta múltiple. A més, en tots els casos, els participants han de completar les qüestions sense calculadora.

Les qüestions estan dividides en tres grups diferenciats pel seu nivell de dificultat. Les preguntes del primer grup valen 3 punts; les del segon, 4 punts; i les del tercer, 5 punts. Una pregunta contestada correctament atorga al participant la qualificació que correspon a les preguntes d’aquell grup. Per contra, en cas que el participant deixi la pregunta sense contestar, n’obtindrà 0 punts. Finalment, en cas que la resposta de la pregunta sigui errònia, es resta la quarta part del valor individual de la resposta correcta. Els alumnes d’ESO i batxillerat tenen 10 preguntes per grup, comencen amb 30 punts i tenen 75 minuts per resoldre el conjunt de la prova.

 

Donada la situació de pandèmia, tots els nivells van realitzar la prova al mateix centre. En edicions anteriors, en canvi, l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat realitzava les proves a la universitat. Van participar de forma voluntària un total de 55 alumnes de Monlau de 1r d’ESO fins a 2n de batxillerat. Per la distribució de l’alumnat es van respectar els grups bombolla i vam disposar de dos espais amplis i ventilats per poder garantir les distàncies i mesures covid.

La jornada va ser un èxit, independentment dels resultats que obtinguin estem molt contents i orgullosos per la concentració i predisposició amb les que van abordar els 30 reptes durant els 75 minuts dels que disposaven.


× T'ajudem?