fbpx

D’ençà que va començar el confinament, la Inma Pociello i jo, l’Esther Soria,  vam estar rumiant de quina manera podíem ajudar a aquelles persones que estan patint la Covid-19. Volíem mostrar la nostra solidaritat i ens semblava una bona oportunitat per transmetre-la i inculcar-la com un valor entre el nostre els alumnes. Per això, en assabentar-nos de la iniciativa impulsada per diversos sanitaris per escriure cartes als malalts, no ho vam dubtar ni un moment!

En començar l’estat d’alarma els familiar dels pacients amb Covid-19 només podien visitar-los durant una hora al dia. Així doncs, els pacients passaven moltes hores sols esperant aquella hora del dia en que veurien els seus familiars o en que passaria el metge per visitar-los. Aquesta solitud i aïllament està generant molta angoixa inclús als pacients que es recuperen i obtenen l’alta. I és que l’ésser humà és un ésser social i necessitem del contacte humà. Per això, metges, metgesses, infermers i infermeres de diversos hospitals van començar una iniciativa demanant a la població escriure cartes d’ànims als pacients que es comprometien a entregar-los-hi per fer la seva estada una mica més lleugera.

Aquesta va ser la proposta que vam fer a l’alumnat de 1r d’ESO: escriure cartes d’ànims i suport als malalts i també al personal sanitari que està lluitant en primera línia, molts cops sense els recursos necessaris. Estem molt contentes amb la resposta de l’alumnat, ens han emocionat molt les seves cartes! I hem descobert una vessant d’ells que supera la part acadèmica i és el capital humà i el bon cor que tenen.

“Estic ben segur, que si lluitem tots junts i fem cas a totes les indicacions i recomanacions que ens donen sortirem ben aviat d’aquesta. Desitjant que et recuperis molt ràpidament i que puguis ser de nou amb els teus familiars. Rep una abraçada ben forta!!!!!!!

Ara, més que mai, seran molt reconfortants les cartes i dibuixos ja que, a hores d’ara els malalts ja no poden rebre visites de familiars, només fer alguna videoconferència. Hem enviat les cartes a l’Hospital de Sant Pau, a l’hospital Clínic i a l’hospital del Mar.

Amb aquesta carta vull que sapigueu que encara que no us coneixem estarem al vostre costat per donar-vos ànims i força! També vull que sapigueu que ens quedarem a casa i que cada dia a les vuit de la tarda estarem aplaudint-vos per donar-vos tota la força que puguem!”

Esperem que les nostres cartes hagin tret algun somriure ?

#joemquedoacasa

Esther Soria i Inma Pociello

Tutores dels grups de los grups de 1r d’ESO


× T'ajudem?