fbpx

S’apropa la tercera avaluació i el final de curs i com en tot a la vida per estudiar també ens hem de preparar. Avui us donem 5 bons consells per encara l’estudi amb les millors condicions:

 

1. Alimentació saludable

És important alimentar-se de manera saludable i hidratar-se amb aigua per poder tenir l’energia necessària per estudiar.

La dieta hauria de ser en rica majoritàriament per verdura i fruita; després cereals integrals, llegums, i també proteïna, com peix, carn o ou. S’hauria de deixar fora els aliments poc nutritius com els ultra processats (rics en greixos i sucres).

 

2. Descansar les hores necessàries

Els experts recomanen que els adolescents dormin entre 8 i 10 hores.

Les hores de son no només serveixen per descansar el cos i la ment sinó que ajuden a fixar els coneixements i permeten que puguin concentrar-se i rendir millor al dia següent.

 

3. Practicar activitat física

És necessari realitzar algun esport o activitat física ja que els ajuda a estar en forma, a relaxar-se, a estar de millor humor i a millorar el seu rendiment acadèmic.

 

4. Buscar un bon lloc d’estudi

El lloc d’estudi és fonamental. Ha de ser tranquil, silenciós i allunyat de distraccions (televisió, sorolls,…). Per tant, a l’hora de fer els deures o estudiar haurien d’apagar el mòbil per no rebre cap tipus de notificacions de les xarxes socials o whatsapps que puguin molestar-los.

 

5. Estar motivat

La motivació és important per afrontar qualsevol activitat. Si estan motivats, els serà més fàcil obtenir bons resultats. Com els motivem? Fixant petites metes, reconeixent la feina ben feta o premiant els seus èxits.

 

Molta sort!!!

 

Sonia Mendiola

Cap d’ESO i Batxillerat


× T'ajudem?