fbpx

Hem començat la segona avaluació i aviat comencen els exàmens. Com ja sabreu, a l’hora d’estudiar és molt important mantenir i aconseguir una bona planificació, amb l’objectiu de facilitar, organitzar i fer d’aquest hàbit un mètode efectiu i eficaç. Pels que encara no sabeu com planificar el vostre estudi, us deixem 5 consells molt eficients.

1.Tenir un horari realista que es pugui mantenir

Fixat un horari continu que puguis mantenir i dur a terme amb la finalitat de crear un hàbit d’estudi; intenta combinar-lo amb les hores d’esbarjo o lliures per fer d’aquest estudi un hàbit més amè.

2.Marcar objectius a curt i llarg termini

Per convertir l’estudi en un repte i no una obligació, marcat objectius factibles que puguis assolir tant a curt com a llarg termini segons l’assignatura. D’aquesta forma, aniràs superant-los i la teva motivació a l’hora d’estudiar pujarà. Tinguis en compte, que aquest han de ser progressius i poden ser petites coses com reduir el nombre de faltes o millorar la lectura.

3.Sigues constant en l’aplicació de l’horari

Com ja s’ha exposat anteriorment, és molt important ser constant i crear un horari realista. Intenta estudiar cada dia a la mateixa hora i lloc, per aconseguir un bon hàbit d’estudi. A més a més, intenta seguir sempre aquest horari sense fer moltes modificacions, excepte quan sigui necessari.

4.Busca les hores on rendeixis millor

Habitualment, tendim a rendir millor les primeres hores del matí, ja que estem més descansats i no es fa tan pesat. Per aquesta raó, intenta buscar aquelles hores on l’estudi se’t faci més amè i on creguis que el teu rendiment és millor.

5.Recorda fer petits descansos

Tot i que hi ha gent que prefereix estudiar moltes hores seguides, es molt valuós fer petits descansos per ajudar a concentrar-te i evitar la fatiga. És clau que durant aquests descansos no utilitzis dispositius com el mòbil o la televisió per evitar una distracció.


× T'ajudem?