fbpx

A continuació us compartim l’article sobre una de les practiques de laboratori que han realitzat els alumnes de primer de Batxillerat científic a l’assignatura de Biologia.

Els alumnes de primer de batxillerat científic han treballat al laboratori de l’escola amb el microscopi òptic. Han realitzat dues pràctiques amb les quals han pogut conèixer i treballar amb el material de laboratori i observar la seva pròpia mucosa bucal i l’epidermis de ceba.

En que consisteixen aquestes pràctiques?

La pràctica de l’epidermis de ceba es basa en pelar la ceba i extreure l’epidermis que és una capa molt fina monostratificada, és a dir, que només hi ha una capa de cèl·lules. Un cop la tenim, la posem en un portaobjectes i la tenyim amb verd de metil per tal de poder identificar les cèl·lules i poder observar-les. En aquesta pràctica han pogut observar amb precisió les parets cel·lulars, el nucli i el citoplasma. En aquestes imatges observem l’epidermis amb diferents augments.

Epidermis de ceba observada amb diferents augments.

La pràctica de la mucosa bucal es basa en raspar amb un escuradents la part interna de la galta, obtenint així la mucosa, un cop obtinguda, es fixa al portaobjectes mitjançant una font de calor (Bec Bunsen) i blau de metilè per tal de poder observar amb facilitat la mostra amb el microscopi. Van poder observar amb facilitat els nuclis de les cèl·lules gràcies a que el blau de metilè ens permet identificar-ho molt millor.

Mostra d’una mucosa bucal observada amb el microscopi.

Alumnes de 1er de Batxillerat


× T'ajudem?