fbpx

L’alumnat de 1r d’ESO han rebut una xerrada per part de l’Anna Farré Escofet, Cap Internacional de Formació de Cirurgia, i emmarcada en el projecte 100tífiques. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST); amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’activitat, que vam celebrar en coincidència amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, té per objectiu impulsar les vocacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques), especialment entre les nenes;  mitjançant xerrades impartides per referents femenins, com científiques o dones innovadores en el camp del les STEAM.

Per introduir la xerrada, l’Anna va començar explicant la seva trajectòria acadèmica; la formació com a biòloga i va resumir què va estudiar a la carrera. Després, de mica en mica, com la seva trajectòria professional es va encarar més cap al sector de l’empresa. Actualment, treballa a Alcon, una empresa americana que elabora productes per la cura dels ulls com lents de contacte o líquids per aquestes. No obstant, també desenvolupa maquinària i estris per facilitar la cirurgia de l’ull. D’aquesta forma, ha detallat quines parts formen l’ull i el perquè de les diferents dificultats visuals: miopia, presbícia, cataractes, etc.

L’alumnat ha aprofitat molt la xerrada, han mostrat molta curiositat per saber com es duien a terme les intervencions i quins tractaments hi ha per les diferents malalties.

L’Anna ha acabat recordant la importància de l’anglès com a llengua per comunicar-se amb persones d’arreu del món. En el seu dia a dia ha de contactar amb persones de diferents països i ens ha explicat com això li ha obert moltes portes, per exemple per viatjar, a banda d’enriquir-la personalment.

 

 


× T'ajudem?