fbpx

Fa unes setmanes els alumnes de Monlau de  segon de batxillerat científic van poder gaudir de l’experiència “Fem química a la UB”. Gràcies a l’equip de professors de l’Universitat de Barcelona els alumnes del batxillerat científic van poder realitzar quatre pràctiques als laboratoris de la universitat molt interessants.

La primera pràctica va consistir en identificar medicaments a través de la cromatografía on van disposar de diferents components del medicament, amb l’ajut de la cromatografia i de la llum ultraviolada vam poder observar la composició del medicament que disposàvem. Posteriorment, els alumnes de Monlau van poder treballar com a criminòlegs i van sentir com si estiguessin en un laboratori del CSI. La pràctica va consistir en identificar quina de les quatre mostres contenia sang. La sang conté unes proteïnes anomenades hemoglobines i aquestes reaccionen amb el lugol i el luminol, quan reaccionen amb el lugol, la mostra es tenyeix de blau i quan reacciona amb el luminol la mostra s’il·lumina i quan apareixien ambdues característiques es la sang .

A la tercera pràctica, van realitzar la química a casa, on van poder observar els diferents pH de diferents productes que tots tenim a casa, com tónica o lleixiu. A partir d’aquí vam anar afegint diferents compostos sense saber que eren i vam anar deduint gràcies a la prèvia explicació de la nostra professora. I per últim, la pràctica més esperada per l’alumnat, poder treballar amb el nitrogen líquid. Van poder observar com a una temperatura a menys de 200 graus diferents objectes es congelaven i tot seguit es podien trencar, com per exemple una goma d’esborrar. També van experimentar amb globus on podien observar com al congelar-se tornaven al seu estat natural. Va ser una visita molt dinàmica i molt interessant, les valoracions del alumnes van ser molt positives, així que esperem tornar aviat!

Nerea Arias, Alba Clopés i Marta Casado, alumnes de segon de Batxillerat.


× T'ajudem?