fbpx

En uns mesos tots els alumnes de 2n de Batxillerat que voleu accedir a la universitat, teniu  les PAU trucant a la porta. Pot ser, alguns ja heu començat a estudiar, o a organitzar-vos la feina. No obstant, per aquells que encara no, o els que no sàpiguen com fer-ho, us deixem alguns consells molt útils per preparar-se la Selectivitat sense aclaparaments i angoixes.

1.Gestiona l’estrès

Primer de tot, abans de començar, has de mentalitzar-te sobre l’EVAU, fent una petita preparació psicològica. Has de tenir en compte, que durant la teva vida d’estudiant, has fet i faràs molts més exàmens, i que la Selectivitat no es res més que això. A més, únicament has de repassar el que portes estudiant en els últims mesos. Potser, estaràs pensat que et jugues el teu futur, però ni ha moltes més possibilitats i una amplia varietat de graus diferents si no arribes a la nota de tall de las PAU.

2.Fes exàmens tipus TEST

És molt important que abans d’acudir als exàmens sàpigues el contingut teòric que apareix, dominant d’aquesta forma el coneixement. No obstant, és molt important que practiquis i t’enfrontis als exàmens de les PAU, per adaptar-te al model que s’utilitza. Si vols practicar, pots accedir als exàmens de Selectivitat des de l’any 2000 a Selecat.cat.

3.Combina les assignatures específiques i comuns

A l’hora d’estudiar i presentar-te a la selectivitat, tria bé quines assignatures faràs com a comunes (català, castellà…) i quines com a específiques (matemàtiques, geografia…); aquesta elecció serà clau per pujar dècimes o, fins i tot un punt.

Fes càlculs i preveu les notes que pots arribar a treure en cada assignatura, i preveu quina opció et convé més.

 

Qualsevol dubte que tinguis sobre les PAU, consulta-ho amb el teu tutor o professor de confiança. Ell/a t’ajudarà a fer l’elecció que més et convingui a tu i el teu futur. A més, podran donar-te consells i experiències pròpies i d’altres estudiants.


× T'ajudem?