fbpx

Tota escola ha de tenir uns pilars que la sostinguin, que la facin diferent, que retroalimentin i garanteixin l’eficàcia de l’estructura escolar. En el cas de Monlau, parlem de 4 pilars fonamentals que mantenen l’uníson, l’equilibri i els fonaments de l’escola.

Equip responsable d’orientar i guiar l’alumnat

Com escola, no hi ha res més important per nosaltres que l’alumnat. Per aquesta raó, el pilar més importat de Monlau és l’equip responsable que assumeix el compromís d’orientar i guiar aquest alumnat durant les diferents etapes, mitjançant maneres ètiques, organitzatives, pedagògiques, metodològiques i afectives.

Les tutories

Les tutories són el segon pilar bàsic que sosté l’estructura de la nostra institució. Aquestes es porten a terme com eines d’orientació i guia pels nostres alumnes, que funcionen a temps complet.

A més a més, la tutoria també és una referència crucial per el professorat, al qual el  tutor responsable informa, cohesiona i lidera.

L’equip docent

El tercer pilar amb una gran importància és l’equip docent. Son els responsables d’entendre els canvis vertiginosos que es donen a la nostra societat, disposats a dur a terme una formació permanent i un ensenyament compromès amb Monlau.

Aquest equip forma un conjunt de peces clau que fan possible un model social, just, inclusiu i democràtic a l’escola. Així mateix, es troben dins d’un model social capaç de generar alternatives i remeis als conflictes socials, fomentar la creativitat i buscar la motivació a les aules.

La Nostra biografia

L’últim i quart pilar fonamental que sosté l’estructura de Monlau la constitueix la nostra biografia.  Durant una trajectòria de 35 anys, hem pogut formar un ADN educatiu i formatiu que ens caracteritza. El nostre Quadern d’Estil Monlau, és un clar exemple paradigmàtic de les nostres formes de fer.


×

Powered by WhatsApp Chat

× T'ajudem?