fbpx

S’apropa l’inici de la segona avaluació, i, per tant ja no falta tant per la meitat de curs. Com ja sabreu, és molt  important prendre uns bons apunts, que facilitin l’aprenentatge a l’hora d’estudiar. Per aquesta raó a continuació us deixem 6 consells que hauries d’aplicar per prendre uns bons apunts:

1- Sigues breu, no ho escriguis tot

Tot i que el contingut que s’explica a classe és molt valuós, no cal prendre apunts de tot. Habitualment, molt del contingut que s’exposa surt als llibres o al suport visual que es mostra. Per aquesta raó és rellevant estar atent a la classe i prendre apunts del material que no apareix. 

2- Mantingues la lògica de l’exposició i la jerarquia de les idees

Per tenir una millor comprensió, és important que els apunts segueixin un ordre i una lògica. Per aconseguir-ho, és recomanable organitzar-los per temes o jerarquia d’idees, col·locant aquelles més fonamentals de forma distintiva.

3- Utilitza les teves paraules, el teu estil personal

Sempre és més fàcil aprendre el contingut de l’assignatura amb les teves paraules, per facilitar l’aprenentatge; per tant, intenta redactar les notes seguint el teu estil personal.

4- Anota el que s’ha escrit a la pissarra

Tal com hem dit anteriorment, no és necessari fer apunts del material gràfic que s’exposa o es té accés (llibres, PowerPoint…). Tanmateix, és molt important apuntar allò que s’escrigui a la pissarra, ja que possiblement no es troba en cap altre lloc.

5- Ordena els apartats en colors, marges, etc.

Per una major claredat i comprensió, fer servir colors per ressaltar i ordenar el temari. A més a més, segueix una pauta fent ús sempre un mateix estil per facilitar la comprensió (títols grans, subtítols, subratllats…).

6- Compara els teus apunts amb els d’algun company

Una vegada tinguis els teus apunts, no està de més comprovar si et falta alguna nota crucial que no tens. Per aquesta raó, intenta comparar els teus apunts amb el d’algun company per observar entre els dos si teniu el mateix contingut.

Aquest són els punts  més importants que hauries d’aplicar als teus apunts de l’escola, per tenir una millor comprensió i facilitat a l’hora d’estudiar. Si fas servir altres mètodes, deixa’ns-ho als comentaris!


×

Powered by WhatsApp Chat

× T'ajudem?