fbpx

Els professors d’idiomes de l’ESO i el Batxillerat de Monlau han assistit al taller impartit pel Cristian Olivé, filòleg i professor de secundària de Llengua i Literatura i autor del llibre “Profes rebels’’.

Segons el Cristian, “l’escola d’avui ha de trencar amb el passat perquè els veritables protagonistes siguin els alumnes i no els continguts. L’educació s’ha de moure al ritme de la societat, hem de donar respostes del segle XXI”. Durant la seva visita, els va explicar, d’una manera dinàmica i útil, com ensenyar les llengües des d’un punt més modern i actual, utilitzant exemples frescos i d’actualitat.

Al final, aquestes són algunes de les conclusions que han tret els nostres professors:

“El cursillo supuso para mí la reafirmación del proyecto de lenguas. Hacer llegar a los alumnos la lengua es complicado, suele no gustarles, por lo tanto, hace 5 años nos planteamos ver si podíamos cambiar esta situación y que nuestra asignatura les resultara más atractiva y, por lo tanto, aprendieran más.

Si queremos acercarnos a los alumnos, de los cuales estamos tan lejanos en la edad, hemos de hacerles las cosas lo más atractivas posibles utilizando todos los medios que tenemos a nuestro alcance: creatividad, imaginación, ganas y tecnología.”

Carmen Morales

“Jo crec que ha sigut molt inspirador, més enllà de la quantitat d’opcions i activitats didàctiques que ha mostrat. És molt interessant compartir de manera bidireccional experiències. Penso que és remarcable que ha vingut a intercanviar experiències i no a formar.”

Manel García

“Ho fa basant-se en les xarxes i la manera com el jovent s’hi comunica, és una manera de fer-ho sens dubte innovadora. Personalment m’ha obert els ulls a nous projectes i també m’ha servit per posar en valor la feina que des de llengües portem anys fent. 

M’ha semblat molt interessant, comparteixo plenament la metodologia: innovació, creativitat i gosadia per provar coses noves i aprendre de l’error per millorar projecte rere projecte.”

Núria Pascual

Me ha parecido interesante y me ha gustado que haya compartido sus experiencias desde sus vivencias, no desde una base teórica y ejemplarizante. Algunas de las ideas me han parecido útiles y, sobre todo me han gustado sus ganas de explicar qué estaba haciendo él y qué era lo que le había funcionado.”

Carlos Soriano


× T'ajudem?