fbpx

El passat 27 de maig l’alumnat de 2n, 3r i 4t va participar en un seguit d’activitats proposades pel Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA). Enguany per la situació de pandèmia no hem pogut visitar el museu, però si demanar que ens visitin a l’escola. 

L’alumnat de 2n d’ESO va participar en l’exposició mòbil del museu, que és molt manipulativa i consistia a resoldre diferents reptes matemàtics. Els continguts que es treballaven amb aquesta exposició són: comprensió dels nombres, quantitat, representació, ordenació, etc, càlcul mental elemental, classificació de formes geomètriques i la seva situació al pla, tangram reduït, gratacels, etc i comunicació verbal de les situacions entre companys.

 L’alumnat de 3r i 4t va realitzar un taller de màgia. La màgia desperta la curiositat i la curiositat és el camí més directe per a la motivació interna de l’aprenentatge. Així doncs, en aquest taller l’alumnat va veure com aplicar la màgia com a recurs per aprendre conceptes matemàtics. Es van presentar un parell de jocs de màgia i després es va veure la seva explicació i relació amb les matemàtiques. Amb aquest taller es buscava potenciar molt la contextualització de les matemàtiques, el llenguatge no verbal i la creativitat.

 


× T'ajudem?