fbpx

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes matemàtics, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques. Es realitza per equips formats per 7 alumnes de segon i tercer d’ESO.

En el concurs es presenten 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d’equip és molt important! Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.

La primera fase del concurs se celebra en una trentena de seus locals repartides arreu del territori. Aquest any ha augmentat molt el nombre de participants i faltaven seus a Barcelona, és per això que ens van proposar si ens volíem convertir en seu i vam acceptar el repte! A Monlau van participar 84 alumnes, 12 equips de diferents escoles com el Col·legi Sant Lluís, els Jesuïtes el Clot, el Col·legi Urgell, Sant Gabriel Viladecans, l’Institut Barcelona Congrés i l’Escola Cor Maria-Sabastida. Aquesta fase es va celebrar el passat 30 de gener i va sortir guanyador un dels equips del Col·legi Sant Lluís.

El primer equip classificat de cada seu, juntament amb els campions de l’any anterior, es classifiquen per la gran final nacional. Els primers classificats a la fase nacional obtenen un passi per a participar en la final internacional, que es fa en línia des del propi centre, amb equips d’altres països.

Els nostres alumnes que van participar estan molt contents amb la seva participació i ens han comentat com es van sentir:

El concurs em va agradar molt, tot i que els problemes eren molt difícils, m´ho vaig passar molt bé. Va ser una experiència inoblidable i sense cap dubte el tornaria a repetir.

Carla Molina

 

Em va agrada molt el format de concurs de la Copa Cangur. Va ser molt emocionant perquè segons anaves entregant els problemes veies si l’havies fet bé o no. Va ser el primer cop que participàvem i ens hagués agradat poder practicar més abans del dia de la prova.

Hèctor Endrino

 

El concurs em va agradar, tot i que els problemes eren força difícils, va ser tot un repte! Vam coincidir amb equips que eren molt potents i em va sorprendre veure com alguns tenien tot un seguit d’estratègies preparades.

Junsheng Chen

 

La Copa Cangur ha estat bé, entretinguda. Es pot aprendre coses noves encara que alguns exercici eren bastant difícils. Tot i això, ha sigut una bona experiència!

Linna Chen

 

A mi em va agradar moltíssim. Encara que els problemes fossin tan difícils, va ser una experiència inoblidable. Vam coincidir amb equips molt potents i em vaig quedar molt sorprès amb la varietat d’estratègies que en tenien preparades.

Hèctor Cerezo


× T'ajudem?