fbpx

La maduresa intel·lectual és un concepte significat del qual ha estat estretament relacionat amb els diferents moments històrics pels què ha travessat la humanitat. Amb aquesta afirmació volem dir, que no hi ha una idea immutable del que significa maduresa intel·lectual sinó més aviat un significat que es va perfilant a mesura que la societat mostra les seves necessitats i les seves aspiracions.

Emparant-nos en aquesta evidència, vam iniciar fa uns anys un procés de reflexió, formació i experimentació, relacionat amb els objectius últims dels ensenyaments i els aprenentatges. Un procés que va culminar en el disseny i posada en escena del Projecte Coneixement.

Els resultats no han trigat a aparèixer i hem pogut confirmar que anem pel camí correcte. La maduresa intel·lectual que ens demana aquests moments històrics exigeix aprenentatges actius en què les competències i els talents es desenvolupin en un clima favorable, amb una mirada transversal i interdisciplinària sobre el coneixement, amb un paper actiu dels nostres alumnes, amb potents suports tecnològics i en un clima càlid, afectuós i amb altes dosis de motivació.

El resultat ens mostra un model de coneixement en què la maduresa intel·lectual viatja en companyia de l’emocional, formant una combinació que garanteix que els nostres alumnes experimentin uns aprenentatges susceptibles de contribuir, en múltiples maneres, a un futur del que, actualment, desconeixem les seves demandes.

Sonia Mendiola

Cap d’ESO i Batxillerat


× T'ajudem?