fbpx

Habitualment, amb l’objectiu de representar el temps que hem recorregut o els fets històrics que han succeït al llarg de la història, recorrem a confeccionar un fris cronològic o línia del temps; que ens ajudi a situar-nos , organitzar-nos i a estudiar.

Per aconseguir una línia del temps adequada, i que veritablement sigui útil, aquesta ha de seguir una sèrie de característiques, com distàncies equiparables i iguals, unitats de temps corresponents… A més a més, sempre que pugis has de mantenir el full de treball net i clar, per ajudar a facilitar la comprensió del fris, i estimular l’estudi.

Com preparem una línia del temps?

Ara sí, si encara no saps com realitzar un fris cronològic adequat, segueix els consells que t’expliquem a continuació.

1. Llegeix amb rigor i atentament el text o quadre on apareixen las dates e informació.

2. Una data pot ser clau al teu fris cronològic. Per aquesta raó, marca-la o subratlla-la amb un color visible per no oblidar-te de posar-la a la línia.

3. Determina la primera i última data que es representa a l’eix.

4. Decideix quina unitat de mesura utilitzaràs. Nosaltres recomanem utilitzar la que aparegui reflectida al text (anys, mil·lennis, segle…)

5. Situa els anys corresponents al fris; sempre mantenint una distancia equiparable i igual entre aquests.

6. Marca o acoloreix els fets importants.

7. Finalment, tria un títol visible i clar per al fris.

Una vegada realitzada la línia del temps, ja pots elaborar el comentari corresponent. Recorda que no cal que el facis molt llarg; l’important és el contingut, no la llargada.

Si necessites consells per elaborar el comentari de text, estigues atent a les xarxes socials i el bloc, on aviat publicarem un article sobre com elaborar-ho.


× T'ajudem?